Noć Škorpiona 3
  Najveći sportski spektakl u gradu Šibeniku odigrao se 18.veljače 2006. Noć ispunjena vrhunskim borbama u sportskoj dvorani Baldekin.

Treći u nizu turnira ultimate fighta, Noć Škorpiona 3 zasigurno je bio i najbolji po kvaliteti borbi te organizaciji. Solidno popunjena dvorana pružila je dobru atmosferu i podršku borcima koji su sve svoje vještine pokazali na visokom nivou.

Posebnu pozornost i sve poglede i muškog i ženskog dijela publike privlačile su prekrasne  hostese i ring girls koje su najavljivale runde.

 


 
1. Ivica "Šibenska Stina" Perković 105kg vs Istvan Gyorfi 105kg (Mađ)
Borbe su otpočele „cage fight“ mečom s modificiranim pravilima Ivice Perkovića i Istvana Gyorfia iz Mađarske. Ovo je bio pravi boks u kavezu.

Ivica Perković je odmah nametnuo svoj agresivni stil borbe te prisilio Mađara na defenzivni gard i povlačenje. Perković se pokazao znatno boljim borcem dok je Mađar gotovo od početka bio u povlačenju i nesigurno plasirao udarce koji nisu bili dovoljni da naprave nekakvu štetu.

Nekoliko puta je Gyorfi završio leđima uza žicu pokriven rukama dok je Perković upućivao nešto spore ali razorne kombinacije koje su i pogađale svoj cilj te sudac u drugoj rundi nakon jednoga knockdowna dosuđuje i tehnički nokaut izazvan serijom krošea i direkata.
 
2. Alagić Igor 110kg, Thunderman Split vs Nikola Jovanović 95kg, SiCG
Slijedeća borba bila je po „cage fight“ pravilima. To je borba najsličnija K1 pravilima. Nikola Jovanović prihvatio je na početku izmjenu udaraca sa Alagićem koji je trudio se plasirati brojne low kickove a kasnije i dobre kombinacije koje su pogađale svoj cilj.

Iako 15-ak kilograma lakši, Jovanović se pokazao kao opasan protivnik. Ali Alagić je čvrsto držao konce u svojim rukama i snažnim low-kickovima u butinu natjerao protivnika u drugoj rundi da poklekne i više ne nastavi borbu.

 
3. Nives Radić 69kg, KBK Dalmatino Šibenik vs Eva Havaši 65kg, Kanjiža SiCG
Ultimate fight borbe otpočele su sukobom dviju pripadnica ljepšega spola. Nives Radić iz Šibenika sukobila se sa Evom Havaši , Mađaricom iz Vojvodine.

Sama borba nije trajala dugo jer je Nives nakon kraćega odmjeravanja odlučila preuzeti inicijativu te slijedom nekoliko direkata i krošea koji su sjeli na svoje mjesto poslala Mađaricu na žicu a kombinacija razornih i brzih udaraca u glavu koja je uslijedila primorala je suca Zlatka Klarića da prekine borbu i zaštiti Evu Havaši koja je u polu sjedećem položaju bila u knockdownu, od daljnjih udaraca.

Odvažna Mađarica zaradila je frakturu nosne kosti. Nives Radić je tako nošena domaćom publikom došla do svoje prve pobjede u ultimate fightu.


 
4. Ivan "Škorpion" Brguljan 79kg, Zadar vs Stefan Blecha 86kg  Slovačka
Dugo očekivani sraz između Brazilca Lincolna Rodrigueza i Ivana Brguljana iz Scorpion Team-a promijenjen je otkazom Brazilca na dan prije borbe zbog prijeloma nadlaktične kosti. Kao zamjena Rodriguezu došao je njegov učenik Slovak Stefan Blecha, hrvač.

Borba je otpočela bliskim kontaktom gdje Brguljan hvata Slovaka u klinč te impresivnim visokim takedownom zabija Slovaka postrance na tlo. Uskoro slijedi izmjena udaraca na nogama u kojoj je Brguljan izvukao deblji kraj zadobivši nekoliko hematoma na desnoj strani glave i ispod oka. Borba se ubrzo usporava te oba borca vidno iscrpljeni od primljenih udaraca opreznije kruže. Inicijativa je doduše bila u rukama vidno uzdrmanog Brguljana koji je iako nešto prerano vidno iscrpljen, trudio se održati prednost low kickovima i unatoč upozorenjima iz kuta nastavio boksati iz stojke.

Borba se na kratko seli na parter no Slovak se izvlači iz Brguljanova hvata i oba premorena borca nastavljaju borbu u drugoj rundi. Brguljan iz klinča uspijeva uputiti nekoliko koljena u tijelo i glavu Slovaka te ga je tri puta ozbiljnije uzdrmao, ali Blecha je kao iskusan borac uspio ostati priseban i održati se do kraja borbe. Prilikom izmjene otvorenih udaraca Brguljan je pokazao prednost nad Slovakom, a usto je uputio I veliki broj low-kickova te je tako sve osjetnije povećavao svoju prednost. Kraj runde donosi jednoglasnu odluku sudaca i pobijedu Ivana Brguljana , te prvi poraz Bleche.


 
5. Mario Celinić, UFK Dubrava Zagreb vs Milan Vukšić, Scorpion Team Zadar
Svi koji su očekivali dominaciju i laku pobijedu Celinića, nemalo su se iznenadili srčanošću , agresivnošću i kvalitetom Milana Vukšiča koji je iako slabiji i tehnički inferiorniji od Celinića pokazao veliku želju za borbom te uspio oboriti Maria na pod a iz garda mu zadati više udaraca u tijelo i glavu. Vukšić uspjeva doći u polugard i dugo održava dominaciju nezgodnim udarcima.

Tako u prvoj rundi stječe bodovnu prednost. Mario na tlu nije uspijevao mnogo,. Zlatko Klarić pasivnu borbu diže na noge a borci se ubrzo iz ležećeg sele u stojeći klinč izmjenjujući pokoje kratke udarce i koljena U klinču je Celinić pokazivao više znanja te i bio u poziciji da plasira nekoliko udaraca te je pokušavao sa zahvatom gušenja, tzv. giljotinom. Druga runda donosi nešto pasivniju jer su oba borca bila već prilično iscrpljena.

Krajem runde borba se odlukom sudaca nastavlja u trominutnom produžetku gdje je Vukšić bio nešto agresivniji od izmorenog Celinića ali ipak nije učinio dovoljno da bi izborio pobijedu te suci istekom vremena borbu proglašavaju neriješenom. Celinić je sve koji ga poznaju sigurno iznenadio svojom fizičkom pripremljenošću koja mu dosad nije bila odlika, te je odradio svoju najbolju borbu.
 
6. Dušan Škondrič 94kg, Slovačka vs Milan Nikolić 87kg, SiCG
Borba između Dušana Škondrića iz Slovačke te Nikolića iz SiCG bila je kratka ali zadovoljavajuća. Dušan Škondrić brat je nama poznatog MMA borca Ilje Škondriča.

Prvom izmjenom udaraca Škondrić obara Nikolića uz kavez te nakon kratke agresivne serije kratkih udaraca plasira tri koljena u glavu oborenoga Nikolića koji je možda i mogao spas potražiti u eventualnom pokušaju rušenja iz polu sjedeće pozicije no slijedom tri brza koljena posred vlastitoga čela je odlučio predati borbu i priznati poraz.
 
7. Ante Maljković 107kg, Zagreb vs Saša Lazić 117kg, SiCG
Ante Maljković iz Ban Team-a iz Dubrave zasigurno je u borbi protiv Saše Lazića iz SiCG imao borbu karijere a time i pune ruke posla. Samim početkom meča, Lazić koji je plijenio pažnju svojom figurom je nasrnuo na Maljkovića te pokazao osim građe i dobru ručnu tehiku i nekoliko puta uzdrmao Maljkovića koji se unatoč vlastitoj snažnoj konstituciji bio osjetno manji U agresivnoj borbi Lazić naizgled djeluje nadmoćnije no Maljković uspijeva nekoliko puta uzdrmati Mihajlovića koji lagano gubi voljni moment a Ante ga zatim još i poziva na borbu te daljnju izmjenu udaraca u kojima zadobija prednost.

Uskoro upućuje nekoliko dobrih low kickova koje Lazić ne brani, te sa vremenom vraća pribranost. Borba se seli na parter Lazićevim rušenjem a uzdrmani ali ne i pobijeđeni Ante završava na leđima sa Lazićem u full mountu spremnim da borbu okonča brutalnim ground and poundom. Slijedi niz teških udaraca od kojih mnogi po riječima suca Klarića pogađaju svoj cilj. Nakon nekoliko pokušaja Ante uspijeva zbaciti Lazića iz full mounta te uskoro preuzima inicijativu i dospijeva Laziću u full mount gdje mu promptno vraća milo za drago i nemilice ga tuče po glavi, što Lazić pokušava obraniti.

Maljković iskorištava priliku te iz mounta primjenjuje gušenje nalik na „kata gatame“ ili „arm triangle“ te Lazić uskoro tapka, a Zlatko Klarić prekida borbu. Ante Maljković sa oduševljenom publikom slavi najvjerojatnije najveću pobijedu karijere u borbi obilatoj akcijom i prevratima. Čestitke Saši Laziću na izvanrednoj borbi bio je blizu pobjede, no Maljković je pokazao se bolji.
 
8. Goran “Terradix” Reljić 95kg, Zadar vs Bojan Mihajlović 110kg, SiCG
Borba večeri je to uistinu i bila. Sraz dvojice eksperata u jiu jitsu donio je i više od očekivanog. Mihajlović je bio impozantne građe 15-ak kilograma teži, a Goran Reljić nešto viši od protivnika, no izuzetno definirane građe za teškaša.
Zvono označava početak najuzbudljivije borbe večeri; Reljić odmah upućuje high kick , ali Mihajlović ubrzo obara Gorana na tlo te ga pritisnutog uz kavez iz garda snažno udara serijom dobrih udaraca koji pogađaju Reljića u glavu Na trenutke se činilo da će Reljić u svojim pokušajima izlaska iz garda zadobiti i odlučujući udarac.

Uskoro Goran uspijeva osigurati butterfly gard te pokušava zaključati trokut oko vrata Mihajlovića što ovaj uspješno brani te nastavlja udarati Reljića koji već crvena lica, možda onima koji ga ne poznaju dobro, djeluje na izmaku snaga, ne zbog kondicije već zbog intenzivnog pritiska udarcima, ali mi smo znali da će se Goran vratiti u igru. Naposlijetku, Goran prima ruku Mihajlovića te ga hvata u ključ na rame i lakat, takozvana „kimura“, što se pri salvi udaraca Mihajlovića činilo teško izvedivo.

No, zahvat mu polazi za rukom te izvlači Mihajloviću ruku iza leđa što ovaj pokušava braniti izlaskom iz garda no Reljić si time osigurava još čvršći hvat te prelazi u side mount sa kimurom u punoj ekstenziji. U borbi izdržljivosti, Mihajlović predaje borbu uslijed razorne poluge, a Goran Reljić teško izborenom pobijedom zaključuje večer ultimate fighta sa velikim završetkom i pobijedom koja će mu sigurno ostati pri srcu do kraja života. Bojan Mihajlović borbu je završio u bolnici zbog puknuća mišića na ruci.
 
Borba
Pobjednik
Poraženi
Verzija
Tehnika
1
Igor Perković Istvan Gyorfi box TKO / 2. runda
2
Alagić Igor Nikola Jovanović cage fight TKO / 2. runda
3
Nives Radić Eva Havaši MMA TKO, slomljen nos / 1. runda
4
Ivan Brguljan  Stefan Blecha MMA Jednoglasna odluka sudaca/ 2.runde
5
Milan Vukšić Mario Celinić MMA neriješeno / 3. runde
6
Dušan Škondrič Milan Nikolić MMA TKO / 1. runda
7
Ante Maljković Saša Lazić MMA gušenje / 1. runda
8
Goran Reljić Bojan Mihajlović MMA ključ na ruku "kimura" / 1. runda
 


 
 

ava pridržana | webmaster | Web izrada & dizajn: 100%.net