Noć Škorpiona 2
U zadarskoj dvorani Jazine pred oko 600 gledatelja održano je 8 atraktivnih borbi u kavezu. Od toga 6 po pravilima UFC-a, a 2 Cage-fighta. Cage-fight je borba najsličnija K-1 pravilima s time što dozvoljava i hrvačke zahvate u stand-up borbi.

Rukavice su boksačke. Bio je to sudar izabranih vrsta Hrvatske i Češke , te jedna prestiž borba (Šintić –Celinić). Pravdu su dijelili suci Bernard Ban iz Zagreba u ultimate fightu i Jozo Gabrić iz Splita u cage-fightu.

Ovaj put su ispravljeni organizacijski propusti s prvog turnira , te je organizacija odrađena na nivou. Atraktivnosti čitavog programa pridonijela je i žonglerica s vatrom koja je nastupila u zagrijavanju pred borbama , a izmamila je snažan pljesak publike. Gosti večeri bili su Marko Žaja «Flash» , Siniša Andrijašević «Croatian Thunderman» i svjetski boksački prvak Stjepan Božić. Afterparty je bio upriličen u Caffe baru Kult.
 


 
1. Vinko Đirlić 63kg (Split) vs Zdenek Pernica 63kg (Brno, Češka)
Pernica je nešto višlji i ima duže ekstremitete pa u početku drži Đirlića na distanci. Đirlić mu se uspijeva približiti , te pokazuje svu raskoš svog talenta i raznolikost udaraca.

Serijama aperkata i krošea stjerao je Pernicu uz žicu. Taman kad je postalo najinteresantnije gong označava kraj prve runde. U pauzi između rundi uzdrmani Pernica predaje borbu. Pobjeda Đirlića.


 
2. Zvonimir Brala 73kg (Zadar) vs Martin Kalis 75kg (Brno, Češka)
Brala odmah napada, upućuje direkt i ulazi u noge protivniku, ruši ga i prelazi gard. Upućuje seriju udaraca i pokušava izvući polugu na ruku, ali ne uspijeva. Kalis ga okreće i dolazi u dominantnu poziciju.

Brala ga uspijeva odgurnuti i obojica se brzo ustaju. Brala ponovno ulazi u noge i ruši , prelazi gard, ali Kalis ga ponovno okreće na leđa i dominira. U tom navlačenju Brala uspjeva uhvatiti Kalisa u kravatu i zaguštiti ga. Pobjednik Brala.
 
3. Marko Šintić 105kg (Zadar) vs Mario Celinić 95kg (Zagreb)
Celinić je nastupio kao zamjena Bačiću koji se ozlijedio i u potpunosti je opravdao ukazano povjerenje. Vrlo dinamična borba odvijala se pretežno u parteru. Borci su bili podjednakih mogućnosti.

U prvoj rundi dominirao je Celinić, a u drugoj je prepustio dominaciju Šintiću koji mu je prešao gard i natjerao ga na predaju. Pobjednik Šintić
 
4. Ivan "Škorpion" Brguljan 79kg, (Zadar) vs Roman Vanicky 80kg, (Češka)
Ova je borba bila ljepotica večeri. Vanicky je jedan od najiskusnijih europskih boraca ultimate fighta. Ovo mu je bio 37. nastup. Diči se titulom europskog prvaka 2003, finalist 2001, osvajač europskih kupova i češki prvak.

Brguljana je i na ovom turniru dopao najteži protivnik. Ali on je svoju zadaću odradio. Vrlo bespoštedna i dinamična borba , puno izmjena pozicija. U prvoj rundi nešto dominantniji Vanicky. U drugoj rundi izjednačeni.

Obojica se izvlače iz nemogućih situacija i ne uspjevaju finiširati. Suci produžuju borbu na treću rundu. Vanicky se već izmorio i Brguljan u produžetku dominira. Suci odlučuju neriješeno.


 
5. Luka Kalmeta 90kg, (Split) vs. Zdenek Pachovsky 85kg (Brno, Češka)
Kalmeta je ubačen u program radi domaće publike i njegova najava je popraćena ovacijom. Atraktivna i dinamična borba nažalost odvijala se vrlo kratko.

U jednoj izmjeni udaraca Pachovskom iskače rame i borba je morala biti prekinuta, a Pachovsky prebačen u bolnicu. Pobjeda Kalmete.


 
6. Marko Igrc 98kg (Zagreb) vs Robert Vojkovka 105kg (Brno, Češka)
Igrc je još jednu borbu rutinski priveo kraju. Bolji od samog početka , upućivao je low kickove i napadao, te pokušavao rušiti protivnika. Vojkovki je noga već bila dobro načeta, nedostajao je možda još jedan low kick da poklekne.

Ali Igrc je izveo nešto originalnije. Uspio je protivnika u stojećem položaju zajašiti i zagušiti s leđa. Efektna pobjeda Igrca.
 
7. Ante Maljković 107kg (Zagreb) vs. Slavomir Molnar 109kg (Brno, Češka)
Borba je zavšila u samom početku i to vrlo nesretno za našeg borca. Maljković je prvi nasrnuo , ali ga je Molnar uspješno iskontrirao boksačkim tehnikama.

Jedan od tih udaraca otvorio je Maljkoviću veliku posjekotinu ispod lijevog oka i pune ruke posla za dežurnog kirurga. Zbog obilnog krvarenja borba je prekinuta. Pobjeda Molnara.
 
8. Ante Tomljenović 110kg (Split) vs Ladislav Žak 99kg (Češka)
Tomljenović je nastupio potpuno nepripremljen i bez treninga jer je upao kao zamjena Reljiću koji je otkazao nastup tri dana prije meča. Tako smo umjesto najatraktivnije borbe večeri dobili uvjerljivo najlošiju.

Žak odmah na startu ulazi u noge Tomljenoviću i rutinski ga ruši. Tomljenović se kao klasičan boksač ne snalazi u parteru , te ga Žak dovodi u bezizlaznu situaciju i Tomljenović predaje borbu. Pobjeda Žaka.


 
Borba
Pobjednik
Poraženi
Verzija
Tehnika
1

Vinko Đirlić

Zdenek Pernica

cage fight TKO 1. runda
2

Zvonimir Brala

Martin Kalis

MMA gušenje 1. runda
3
Marko Šintić Mario Celinić MMA TKO 2. runda
4
Ivan Brguljan Roman Vanicki MMA nerješeno
5
Luka Kalmeta Zdenek Pachovsky cage fight prekid zbog ozljede 1. runda
6

Marko Igrc

Robert Vojkovka

MMA

gušenje 1 runda

7
Slavomir Molnar Ante Maljković MMA

prekid zbog ozljede 1 runda

8
Ladislav Žak Ante Tomljenović MMA TKO 1 runda
 
Još je jedan uspješan turnir iza nas. Hvala svima koji su nas podržali i pomogli u ovom projektu. Hvala publici na podršci.
 


 
 
 

ava pridržana | webmaster | Web izrada & dizajn: 100%.net