Noć Škorpiona 1
U zadarskoj dvorani Jazine pred oko 1200 gledatelja održano je 8 atraktivnih borbi u kavezu po pravilima UFC-a.

To je prvi sportski događaj u Zadru takve vrste , a po prvi put u Europi rukavice su u kavezu ukrstile i dvije djevojke. Pravdu su dijelili suci Bernard Ban i Zlatko Klarić iz Zagreba .

Uz dosta organizacijskih problema i propusta , te odustajanja Vladimira Vučkovića na dan borbe, spektakl je ipak uspio i ljubitelji borilačkih vještina su došli na svoje. Afterparty je održan u City clubu Gotham.
 


 
 
1. Karla Krneta 59 kg (Zadar) vs Nives Radić 69 kg (Šibenik)
Daleko najsrčaniju bitku povele su djevojke. Iako je objema bazični sport kick box, a parter su počele trenirati posebno za ovaj turnir, bitka se odmah prenijela u parter.

Prilično izjednačenu borbu obilježilo je Karlino guranje prstiju u oči Nives. Htijenja i borbenosti bilo je u izobilju. Pred kraj dominacija Nives , ali bez završnice. Neriješeno.


 
2. Emanuel Čibarić 60 kg (Zagreb) vs. Dalibor Anastasov 71 kg (Ljubljana)
Vrlo dinamična borba od prve sekunde, nakon kratkog hrvanja uz žicu, borba prelazi u parter. Anastasov koristi razliku u masi i dominira.

Prelazi gard Čibarića i sjeda mu na prsa upućujući svu silu udaraca u glavu. Čibariću puca koža na tjemenu i sudac prekida borbu zbog obilnog krvarenja. Anastasov ostaje nepobjediv.
 
 
3. Igor Šijanec 78 kg (Rijeka) vs Goran Brebrić 75 kg (Zagreb)
Riječka škola je oduvijek davala dobre i srčane borce. U stan-up borbi Šijanec dominira, u parteru izjednačena borba, tehnički dotjeranija s Brebrićeva strane , a imao je i par izglednih prilika za polugu. U pauzi između rundi Brebrić odustaje od daljnje borbe. Pobjeda Šijaneca.

 
 
4. Ivan "Škorpion" Brguljan 79kg, (Zadar) vs Miša Nikolić 80 kg (SiCG)
Ova je borba imala veliku važnost. Nikolić je jedini borac koji je porazio «Tasmanijskog Đavola» Đurašinovića, a to je bio znak za oprez. Snažan zvižduk prolomio se dvoranom na spomen borca iz Beograda.

Brguljan, čovjek od zadatka, specijalist za teške borbe, napada od prve sekunde, ulazi u noge protivniku i ruši ga. Prelazi gard i sjeda Nikoliću na prsa, potpuno dominira , udara, pokušava izvući polugu, gušiti, ali nema završnice. U drugoj rundi ponovo ista slika. Potpuna dominacija Brguljana, ali bez završnice.
Suci su bili jednoglasni : Brguljan.
 
5. Nenad Šančić 80 kg (Zadar) vs Matija Dujnić 80 kg (Sisak)
Šančić je uskočio kao zamjena za Pericu, a Dujnić za Buđena, a pokazali su dobru stand-up borbu. Šančić je nositelj crnog pojasa u karateu, a Dujnić trenira karate i kick box.
Dobra izmjena udaraca, Šančić dominantniji, te krajem prve runde ruši Dujnića i guši ga. Glatka pobjeda Šančića.
 
6. Neno Alilović 86 kg (Zagreb) vs Vladimir Vučković 82 kg (SiCG)
Ovo je trebala biti najatraktivnija borba večeri. Borba od koje se očekivalo da završi nokautom. Nažalost Vučković se nije pojavio. Strah je najopasniji protivnik. Ili je nešto drugo u pitanju ?
 
7. Dražen Presečan 90 kg (Zagreb) vs Damir Mirenić 86 kg (Zagreb)
Premijerni nastup za oba borca. Presečan potpuno neiskusan u borbi, a Mirenić sa dobrom pozadinom u boksu. Presečan odlično započinje borbu, ulazi u noge protivniku , ruši ga i u prvim trenucima dominira situacijom.

Mirenić iako u podređenom položaju počinje kontrolirati situaciju, diže se, Presečan ostaje na podu, a kad se pokušao ustati Mirenić upućuje strahovit udarac nogom u glavu i Presečan isti trenutak predaje borbu. Ovo je bio početak priče o Damiru Mireniću, borcu o kojem će se još mnogo čuti i koji će svakom biti nezgodan protivnik. Pobjeda Mirenića.
 
8. Marko Šintić 105 kg (Zadar) vs. Ante Maljković 107 kg (Zagreb)
Premijerni nastup za oba borca. Šintić iza sebe ima sjajne rezultate u karateu, a Maljković u boksu i kick boksu. Maljković napada boksačkim tehnikama, a Šintić pokušava plasirati svoju specijalku – snažan high kick.

Maljković snažnim krošejima više puta baca Šintića na pod, te mu u jednom od silovitih napada ozljeđuje nogu i borba se prekida. Furiozna pobjeda Maljkovića.
 
9. Goran Reljić 95 kg (Zadar) vs. Nenad Đurić 92 kg (SiCG)
Polako je na red došla i borba večeri, te predstavljanje domaćeg borca Reljića pred svojom publikom. Reljić odmah ulazi u noge protivniku, ali neoprezno , te pritom prima udarac u glavu .

Tako pri padu na pod Đurić dolazi u dominantnu poziciju. Đurić pokušava plasirati udarce protivniku u glavu , ali Reljić iako u podređenoj situaciji dobro i hladnokrvno kontrolira situaciju. Oba protivnika ulažu velike napore u rješavanje situacije u svoju korist , ali ni jednom to ne polazi za rukom. Reljić pokušava nogama zatvoriti trokut oko protivnikovog vrata na što ga ovaj visoko podiže i otresa o pod više puta.

Borba se produžuju na drugu rundu. Reljić ruši Đurića , ali ponovo dolazi u podređenu situaciju iz koje ne uspijeva izvući polugu. Tek nakon povika iz kuta okreće protvnika ispod sebe i dolazi mu na prsa , te ga neobranjivim udarcima u glavu tjera na predaju. Borba večeri je bila i najatraktivnija borba. Zaslužena pobjeda Reljića.
 
 
Borba
Pobjednik
Poraženi
Verzija
Tehnika
1
Karla Krneta Nives Radić MMA neriješeno
2
Dalibor Anastasov Čibarić Emanuel MMA TKO   1 round
3
Igor Šijanec Goran Brebrić MMA TKO 1 round
4
Ivan Brguljan Miša Nikolić MMA unamous
5
Nenad Šančić Matija Dujnić MMA TKO 1 round
6
Neno Alilović Vladimir Vučković MMA no fight
7
Damir Mirenić Dražen Presečan MMA TKO 1 round
8
Ante Maljković  Marko Šintić MMA TKO 1 round
9
Goran Reljić Nenad Đurić MMA TKO 2 round
 

Suci:

Bernad Ban, Zagreb
Zlatko Klarić, Zagreb

Ovo je prvi spektakl ove vrste u Zadru , ali ne i posljednji. Dapače ovo je tek početak. Hvala svima koji su nas podržali i pomogli u ovom projektu. Hvala publici na podršci.

Medijski pokrovitelji priredbe:

 Radio Donat FM, HR Radio Zadar, Radio 057, Media ZD, Extra magazin i Zadarski list

Sponzori:

Grad Zadar, Ožujsko pivo, Caffe bar Kult, City Club Forum, ADEX, Zadar plin,  Studena, Magros, Gotham City Club, To-Ši Commerce, FG Grafika i Contus

 
 
 

Sva prava pridržana | webmaster | Web izrada & dizajn: 100%.net